Specialsök 

Inredningen på Sturup Hundcenter är främst inriktad på sökarbete.  Det kan avse utbildning i olika preparat som kantarell, narkotika, Kong eller vägglöss mm som hunden ska söka upp. 

Vi är speciellt glada att kunna erbjuda Polisen att träna här. Polishundarna söker tex. narkotika, vapen, DNA, sedlar.


Anläggningen som helhet omfattar även övriga aktiviteter som tex miljöträning och allmän "ordning och reda", utveckling unghund, lydnad etc.


Omgivningen erbjuder dessutom fina promenadstråk för rastning och avkopplande promenader. 

Länkar och tips  Specialsök:

Definition

Lär hunden frysmarkeringInomhussök

En rolig och kravlös aktivitet där hunden ska hitta en person,  tex matte eller husse, utan hjälp av ljud eller vind. Vi gömmer en figurant i tex små tält, helt eller delvis dolda beroende på hundens erfarenheter. Hunden självförtroende stärks för varje gång den lyckas. 

Max 6 ekipage per grupp, 390 kr per gång. Se facebook för nästa tillfälle

Miljöträning

Träna inkallning, träna att gå i trappa, hundmöten, passivitet, miljöbyte - träningsmöjligheterna är många i den helt inhägnade trädgården.  Gå på hala underlag, hundmöten, ljud, hitta husse/matte etc i en lugn miljö och låt hunden bestämma takten.

Buller från flygtrafik samt motorklubb förekommer per automatik.


Länkar och tips Miljöträning:

Köpa hund


Vägglöss

En utbildad vägglushund kan genomsöka ditt bagage INNAN du tar in resväskan, så du inte fått oönskade fripassagerare på resan.

Vägglushund
Vägglushund

Länkar och tips Vägglöss:


Bilder från träning och utbildning

Låt en vägglushund genomsöka ditt Bed & Breakfast eller hotell i förebyggande syfte. Hotellgästen ska kunna känna sig säker.

Hotellsök
Hotellsök

Söker du kurs mot tävling i agility, rally, sök, lydnad, rapport, skydd, BPH, MH etc rekommenderas även Svenska Brukshundklubben (SBK). SBK har många lokalklubbar i landet som Du kan bli medlem i, se alla: www.brukshundklubben.se  och tex: Lunds brukshundklubb

Träningsgrupper från SBK har reducerad träningsavgift på Sturup Hundcenter.Alla evenemang publiceras här

Presentation ledare & instruktörer

Gunnel Hjort

Jag bedriver specialträning för hundar och dess ägare, ger handledning för hundförare med problemhundar och hundproblem. Därtill bedriver jag kursverksamhet, föreläsningar, veckoslutskurser, träningsläger m.m.

Jag har varit aktiv inom hundsporten tex i rollen som ordförande i Svenska Brukshundklubben på lokal nivå. Jag arbetar för att främja tävlingsverksamhet och utbildning, både lokalt och centralt. Under mina 40 år inom brukshundklubben har jag hållit otaliga dressyrkurser för allmänheten och de senaste 25 åren även anlitats för specialkurser över hela landet. www.gunnelhjort.com

K9Edge

Lekbaserad koncept-träning som förvandlar din hunds svårigheter till styrkor och ger strategier för att göra hundägandet roligare.


stina@lekmedhunden.online

Danielle Braender

Utbildad Svenska Brukshundklubben-instruktör i specialsök, valp, allmänlydnadbruks och tävlingslydnad. 

Sen 2009 har jag tränat hund på SBK Malmö.  2019 fick jag en ny stjärna, schäfertjejen Dixie, och vi tränar grunderna i lydnad, allmänlydnad och spår. Tidigare har jag tränat och tävlat lydnad, bruks, specialsök, IPO samt rallylydnad. Jag tränar aktivt med mina nos-vänner, håller workshops samt kurser i främst specialsök.  Det är kul när hunden jobbar med sitt främsta organ "nosen" och alla hundar behöver denna stimulans. Att ha kul med min hund och bygga på samarbetet samt relation är mitt främsta mål.


Jessica Bengtsson

Utbildad specialsöksinstruktör på Nordiska Hund.

Det innefattar att utbilda både hund och förare i att kunna hitta och markera allt från vägglöss till sprängämnen.
Jag arbetar utifrån belöningsbaserade metoder i samarbetet mellan hund/förare, och är även under utbildning till allmänlydnadsintruktör inom Svenska Brukshundklubben. Det viktigaste för mig i hundträning är att ha kul ihop med sin hund, oavsett vilka mål och drömmar man har som ekipage.


Christine Svensson

Utbildad SBK-instruktör. Rallyförare, rallymästare, tävlat lydnad och spår. Godkänd patrullhund.

Valpkurs är både väldigt viktigt och väldigt roligt.  En bra start i hundlivet ger en trygg och glad hund. Nästa kurstillfälle på Sturup Hundcenter för Dig som skaffat valp startar 30 augusti 2020.  

Ladda ner kursinbjudan. Anmälan och frågor till gladaronrex@gmail.com 

Aktiv Nos

Utbildad instruktör för tjänstehundar, samt nationella hundutbildningar för tjänstehundar. Aktiv i SBK inom specialsök och spår.

Jag har under åren gjort tusentals husrannsakningar, utesök med mera, och startade tex. det nationella projektet "sedelsök" som medfört att många sökhundar idag letar pengar som gömts undan.  Jag brinner för specialsökets alla moment och utmaningar.

Anlitas ofta för kurser, föredrag och lektioner - inte minst på Sturup Hundcenter.

Aktiv Nos


Canine Education & Communication Sweden 

Jag heter Thomas Gutenlöv och utbildar hundförare och instruktörer i Specialsök. 

När jag inte håller kurser i mitt  företag arbetar jag som nationell samordnare för en statlig myndighets narkotikahundar, och utbildar, testar samt godkänner myndighetens narkotikahundar. 

Jag har en bakgrund som hundförare, instruktör och besiktningsman inom Polismyndigheten i Stockholm, och instruktör vid instruktörutbildningen på Nationella polishundtjänsten i Karlsborg. 

Välkommen att kontakta mig för förfrågningar. thomasgutenlov.cec@gmail.com

Dogs & Drums

Tina Andersson, tävlar i lydnad och jaktapportering, startar på jaktprov, Jägareförbundets andjaktsutbildning mm.

Inom jakten är Thomas Stokke på Klickerklok min största förebild. Thomas gick sin egen väg och skrev om det i tidningen Canis. Jag läste artikeln och det inspirerade mig att tänka själv när jag skulle börja träna jaktapportering. Jag är övertygad om fördelarna med att använda hundens frivilliga beteenden i träningen. Privatlektioner i tex lydnad se länk


Ing-Marie Hagerev

Hustomte på gården


Covid 19

Alla har ansvar. Folkhälsomyndighetens råd ska följas. Du hittar dem här.